CzechEnglish

zavřít

ZÁTKY A VAKY NA DOČASNÉ UZAVŘENÍ POTRUBÍ


Univerzální pneumatické zátky PROFILINE

Zátky PROFILINE jsou základní řadou zátek s provozním tlakem 1,0 až 2,5 baru (0,1 – 0,25 Mpa) pro běžné typy potrubí používaných pro veřejné kanalizace a drenáže Ø40 – 1500 mm.

Univerzální maloprůměrové pneumatické zátky PROFILINE

Tyto zátky PROFILINE s provozním tlakem 2,5 baru (0,25 Mpa) jsou určeny zejména pro domovní odpady a přípojky o Ø20 – 305 mm.

Maloprůměrové pneumatické zátky PROFILINE odolné proti působení ropných látek

Běžná syntetická pryž je silně narušována ropnými látkami (nafta, benzín, minerální oleje), proto je tato řada vyráběna ze speciální pryže odolné proti jejich působení. Vhodné jsou zejména pro použití v petrochemickém průmyslu a při ekologických haváriích. Vyrábí se v Ø20 – 305 mm pro provozní tlak 2,5 baru (0,25 Mpa).

Pneumatické zátky PROFILINE BYPASS s průtokem

Průtočné zátky PROFILINE BYPASS umožňují omezený průtok vody uzavřeným úsekem nebo její řízené odčerpávání. Zátky mají uprostřed vestavěnu průtočnou hadici, na obou stranách zátky opatřenou rychlospojkami Storz, na které lze napojit hadici. Průtočné zátky je vyrábí pro Ø100 – 1500 mm s provozním tlakem 1,0 až 2,5 baru (0,1 – 0,25 Mpa).

Maloprůměrové pneumatické zátky PROFILINE BYPASS s průtokem

Tyto průtočné zátky jsou určeny  zejména pro zejména pro domovní odpady a přípojky o Ø20 – 305 mm, provozní tlak je 2,5 baru (0,25 Mpa). Vnitřní průtočná hadice umožňuje omezený průtok vody nebo její řízené odčerpávání z uzavřeného úseku. Na obou koncích zátek jsou spojky Storz.

Maloprůměrové pneumatické zátky PROFILINE BYPASS s průtokem odolné proti působení ropných látek

Speciální pryž umožňuje použití v prostředí znečištěném ropnými látkami. Tyto zátky jsou určeny pro použití v petrochemickém průmyslu a při ekologických haváriích pro potrubí Ø20 – 305 mm a provozní tlak je 2,5 baru (0,25 Mpa). Vnitřní průtočná hadice umožňuje omezený průtok vody nebo její řízené odčerpávání z uzavřeného úseku. Na obou koncích zátek jsou spojky Storz.

Pneumatické vaky pro potrubí velkých průměrů

Pneumatické vaky tvaru polštáře se používají na dočasné uzavření potrubí Ø600 – 2700 mm, jejich provozní tlak se v závislosti na průměru pohybuje v rozmezí 0,4 až 1,0 bar (0,04 – 0,10 Mpa). Jejich konstrukce se uzpůsobena snadnému zasunutí přes šachtu.

Pneumatické zátky PROFILINE odolné proti působení ropných látek a agresivních chemikálií

Tyto zátky se vyrábí ze speciální pryže, která odolává působení nejen ropných látek, ale i velmi agresivních chemikálií, jsou tedy určeny pro chemický, petrochemický průmysl a likvidaci ekologických havárií s únikem velmi agresivních látek. Vyrábí se pro potrubí Ø100 – 1000 mm a provozní tlak 2,5 baru (0,25 Mpa).

Vysokotlaké pneumatické zátky PROFILINE 6 barů (0,6 Mpa)

Vysokotlaké zátky umožňují odolávat značným protitlakům, vhodné jsou tedy pro práce na potrubí vystavených vysokým tlakům – metro, přehrady, tunely, tlakové kanalizace, vodovody atd. V závislosti na drsnosti potrubí mohou těsnící zátky odolávat tlakům až do 45 m vodního sloupce (0,45 Mpa).

Pneumatické zátky PROFILINE EI s průtokem pro stoky vejčitého profilu

Zátky PROFILINE EI se vyrábí pro běžné profily vejčitých stok 200-100/300-1500 mm, provozní tlak 2,5 baru (0,25 MPa). Jsou opatřeny vodícími lyžinami a kolečky, které umožňují zaujmout správnou polohu a usnadňují manipulaci. Uvnitř mají průtočnou trubkou, na obou koncích opatřenou spojkami Storz. V nenafouknutém stavu mají zátky kruhový tvar pro snadnou manipulaci.

Pneumatické vaky BYPASS pro potrubí velkých průměrů

Pneumatické polštářové vaky s průtokem umožňují dočasné uzavření potrubí Ø600 – 2400 mm s omezeným průtokem vody. Na obou koncích jsou vaky opatřeny spojkami Storz 2“. Provozní tlak se v závislosti na průměru pohybuje v rozmezí 0,4 až 1,0 bar (0,04 – 0,10 Mpa). Jejich konstrukce se uzpůsobena snadnému zasunutí přes šachtu.

Pneumatické zátky PROFILINE BYPASS se zvětšeným průtokem

Zvětšený průtok umožňuje při uzavření potrubí vysoký objemový průtok nebo účinné odčerpávání. Zátky se vyrábí pro Ø100 – 1000 mm a provozní tlak 1,5 baru (0,15 Mpa). V závislosti na průměru a použitém adaptéru Storz jsou vaky opatřeny průtočným potrubím až 8“. Adaptéry jsou dodávány samostatně.

Pneumatické zátky PROFILINE EI s průtokem pro stoky vejčitého profilu

Zátky PROFILINE EI se vyrábí pro běžné profily vejčitých stok 200-100/300-1500 mm, provozní tlak 1,5 baru (0,15 MPa). Jsou opatřeny vodícími lyžinami a kolečky, které umožňují zaujmout správnou polohu a usnadňují manipulaci. Uvnitř mají průtočnou trubkou, na obou koncích opatřenou spojkami Storz. V nenafouknutém stavu mají zátky kruhový tvar pro snadnou manipulaci.

Příslušenství pro pneumatické těsnící zátky a nafukovací vaky epros

Příslušenství obsahuje kompletní sortiment příslušenství potřebného pro běžné používání nafukovacích těsnících zátek a vaků epros:

  • tlakové hadice
  • zdroje tlakového vzduchu
  • regulátory tlaku vzduchu
  • testovací vybavení
  • adaptéry pro spojky Storz
  • ochranné a těsnící návleky (slouží k dodatečné ochraně nafukovacích zátek a vaků)
  • kulové ventily
homeenvelopemagnifiercrosschevron-downcross-circle