CzechEnglish

zavřít

Sanační pneumatické pakry LCR na opravy odboček a přípojek, spotřební materiál, vybavení

Dodatečně prováděné domovní odbočky jsou hlavním zdrojem poruch kanalizací. Opravy těchto vad jsou však technicky velmi komplikované. Metody LCR vyvinuté firmou epros umožňuje provádět tyto opravy daleko efektivnějším a levnějším způsobem než jiné způsoby:
  • Metoda Drain LCR Packer -  je založena na použití kloboukové vložky a speciálního LCR pakru s pneumaticky výsuvným bočním balonem, který po zasunutí pakru a jeho natočení do správné polohy zasune po nafouknutí příslušnou část kloboukové sanační vložky do potrubí přípojky
  • Metoda Drain LCR Inject -   spočívá v injektáži pryskyřice do místa styku hlavního potrubí a přípojky k zamezení průsaku v tomto kritickém místě
  • Metoda Drain LCR Liner -    využívá opět speciální LCR pakr s pneumaticky výsuvným bočním balone a zavedení převráceného rukávce do hlavního potrubí i přípojky

Tyto tři metody epros LCR představují v současné světovou špičku provádění bezvýkopových oprav přípojek. Umístění pakru do správné polohy je vždy nutné sledovat pomocí kamer.

Sanační LCR pakry na opravy 90° odboček a přípojek DN 100

Slouží na opravy kolmých odboček a přípojek DN 100 napojených na hlavní potrubí DN 130 až 500 mm metodami LCR Packer a LCR Liner.

Sanační LCR pakry na opravy 45° odboček a přípojek DN 100

Slouží na opravy šikmých odboček a přípojek DN 100 napojených na hlavní potrubí DN 130 až 500 mm metodami LCR Packer a LCR Liner.

Sanační LCR pakry na opravy 90° odboček a přípojek DN 150

Slouží na opravy kolmých odboček a přípojek DN 150 napojených na hlavní potrubí DN 130 až 500 mm metodami LCR Packer a LCR Liner.

Sanační LCR pakry na opravy 45° odboček a přípojek DN 150

Slouží na opravy šikmých odboček a přípojek DN 150 napojených na hlavní potrubí DN 130 až 500 mm metodami LCR Packer a LCR Liner.

Vyměnitelné pryžové rukávce pro LCR pakry  opravy 45° a 90° odboček a přípojek

Vyměnitelné rukávce umožňují snadnou výměnu nejvíce namáhané části pakrů LCR přímo na místě stavby bez potřeby vulkanizace.

Pryskyřice epros L30E5 pro sanace odboček a přípojek metodou LCR pakrů

Pryskyřice byly speciálně vyvinuta pro opravy přípojek metodami LCR, vlastní pryskyřice  a tvrdidlo se dodává v balení 42 nebo 250 kg.

Vybavení pro snace odboček a přípojek metodou LCR pakrů

  • ovládací jednotka
  • zásobník tlakového vzduchu (obsah 20 l, tlak 0,1 Mpa)
  • naviják LCR s tlakovou hadicí
  • zasouvací trubky
  • adpatér
  • odměrné a míchací nádoby na pryskyřici
  • míchací vrtule
  • roztírací špachtle a nůžky na skelnou tkaninu
  • separační sprej (nanáší se na pakr před použitím)
  • separační roztok (slouží k očištění pakru po použití)

Kamerová jednotka pro řízení při použití metody oprav odboček a přípojek LCR

Kamerový systém umožňuje řídit umístění pakru LCR do správné polohy a kontrolovat proces nafouknutí i konečný výsledek opravy po vytvrzení.

Rukávové inverzní laminovací vložky pro sanaci přípojek metodou LCR Liner

Inverzní vložky umožňují provádět sanaci vadných 45° a 90° odboček a přípojek DN 100 a 150 metodou Drain LCR Liner. Vnitřní průměr hlavního potrubí DN 130 až DN 300 mm.

homeenvelopemagnifiercrosschevron-downcross-circle