CzechEnglish

zavřít

Inverzní sanační systémy oprav potrubí epros DrainLiner (laminování dlouhých úseků pomocí obráceného rukávce)

Metody epros DrainLiner umožňují provádět opravy dlouhých úseků potrubí DN 50 až 300 mm pomocí vtlačování obráceného dvousložkovou pryskyřicí smáčeného rukávce z polyesterové tkaniny potahované PVC nebo PUR.

Aby bylo zamezeno výskytu bublin, které mají zásadní vliv na kvalitu opravy, je laminovací rukávec opatřen odvzdušňovacími otvory a přebytečný vzduch je odsáván pomocí vakuovací vývěvy. Homogenní impregnace pryskyřice v rukávci je zajišťována na speciálním impregnačním stole. Naimpregnovaný rukávec je poté navinut do bubnu inverzní jednotky, kde je celou operaci možné kontrolovat pomocí pozorovacího okénka. Konec navinutého rukávce se obrátí do manžety, která je poté připevněna na konec inverzní průhledné a ohebné hadice a vsunuta šachtou nebo jiným servisním otvorem do poškozeného potrubí. Tlakem vody nebo vzduchu je poté převrácený rukávec odvíjen a vtlačován do opravovaného potrubí.

Výhodou metody epros DrainLiner je možnost použit na vtlačování rukávce jak tlakového vzduchu (silikátová pryskyřice) tak i horké vody (epoxidová pryskyřice). Opravu lze snadno provést přes jakoukoliv šachtu nebo servisní otvor za jakýchkoliv povětrnostních podmínek. Výsledkem je naprosto hladký vnitřní povrch opravovaného potrubí bez jakýchkoliv negativních hydraulických změn. Odpad nebo možnost znečištění okolí jsou nulové.

Inverzní sanační systém, Typ I

Souprava zahrnuje veškeré potřebné vybavení včetně inverzního bubnu, ručně poháněného impregnačního stolu, inverzních hadic délky 2 a 4 m, vakuovací vývěvy,  nářadí a pracovních pomůcek. Veškeré součásti soupravy lze zakoupit zvlášť.

Inverzní sanační systém, Typ II

Souprava zahruje veškeré potřebné vybavení včetně inverzního bubnu, elektricky poháněného impregnačního stolu, inverzních hadic délky 2 a 4 m, vakuovací vývěvy,  nářadí a pracovních pomůcek. Veškeré součásti soupravy lze zakoupit zvlášť.

Inverzní sanační systém, Typ III

Souprava zahruje veškeré potřebné vybavení včetně inverzního bubnu, elektricky poháněného impregnačního stolu, inverzních hadic délky 2 a 4 m, vakuovací vývěvy,  nářadí a pracovních pomůcek. Veškeré součásti soupravy lze zakoupit zvlášť.

Teplovodní oběhové systémy

Tyto systémy slouží k ohřevu a cirkulaci vody pro inverzní sanační systémy typu I až III pří použití epoxidové pryskyřice epros. Vytvrzováním epoxidové pryskyřice v horké vodě se značně zkracuje doba potřebná na opravu.

homeenvelopemagnifiercrosschevron-downcross-circle